Skriv Ring
March 15, 2022

'Real life gaming' med moving youth

Hvordan kombinerer man gaming og fysisk bevægelse? Det korte svar er EVOTag. I projekt Moving Youth arbejder Gerlev Center for Leg & Bevægelse bl.a. sammen med H2 Gaming under Hashøj IF om at tilbyde anderledes aktiviteter til børn og unge.

Inddrager bevægelse i spiluniverset

I H2 Gaming foregår computerspils-dysterne mod hinanden ofte i forskellige gaminglokaler. Men lysten til at inddrage bevægelse i spiluniverset har længe været på ønskelisten for både Moving Youth og H2 Gaming. Derfor var det med glæde, at vi til denne eventdag kunne føre det ud i livet, da det bl.a. gennem støtte fra Slagelse Kommunes fritidspulje blev muligt at indkøbe EVOTags

Konceptet giver mulighed for at tage populære onlinespil som Counter Strike, Call of Duty og Fortnite med udenfor i virkeligheden. EVOTag har nemlig taget alt det sjove fra computerspillene og krydret det med bevægelse, adrenalin, masser af frisk luft og samarbejde.

Frisk luft og stort engagement 

Der var et stort engagement hele vejen rundt. Både ved “opvarmingen” med kaos- og kampleg i Gerlev-hallen, og når det gjaldt om at løbe rundt i hold og lægge taktik og “skyde” hinanden i Legeparken. 

”De unge mennesker, som deltog, var enige om, at det var fedt ikke kun at sidde bag computeren, men faktisk også at komme ud og få frisk luft. Det er et fedt bevægelsestilbud, som forhåbentlig skaber en appetit på mere bevægelse for aldersgruppen,” siger Trine Jandorf, projektleder i Center for Leg & Bevægelse.

Han er ikke en “fodbolddreng” 

Arrangementet bliver gentaget igen til foråret, da det bl.a. rammer den gruppe af børn og unge, der måske normalt ikke er aktive i foreningsidræt eller med anden bevægelse. Og især Mette Zeuch-Andersen, mor til en af de deltagende, lover for endnu en deltagelse:

”Jeg er så glad for dette tilbud til min søn på 12 med Aspergers, om deltagelse i udeleg sammen med andre, flettet sammen med teknik og computerspil. Min søn elsker at sidde ved sin PC, hvor han programmerer, spiller skydespil, bygger, ser videoer m.v., men selve den fysiske bevægelse halter lidt, da der ikke er meget, der motiverer ham, andet end at hoppe i trampolin og løbe på løbehjul,” siger hun og fortsætter:

”Han er ikke en fodbolddreng, og ”almindelig” holdsport er ikke noget for ham. Han synes ikke det er specielt sjovt at svømme mere, og at gå til noget ‘hver tirsdag og torsdag’ er ikke altid en mulighed, da det meste af hans energi ofte er brugt i skolen. Så dette arrangement, der både tilgodeser hobby og får sneget bevægelse og teknologi ind, er ganske enkelt genialt,” slutter hun.

Kontakt os med spørgsmål, bestillinger eller andet