Skriv Ring
juni 8, 2021

LOKAL KULTURBEGIVENHed på gerlev d. 12.-13. juni - kunsten flytter ind

I weekenden d. 12.-13. juni kommer den årlige kulturbegivenhed Art Market til Gerlev. På Art Market kan du opleve kunst og kunsthåndværker fra 40 forskellige udstillere og tre spændende kunstnerforedrag. Det er syvende gang Art Market afholdes, men første gang det kommer til Gerlev.

OPLEV KUNST I ALLE FARVER OG FORMER

På Art Market udstiller 40 forskellige kunstnere deres værker. Alle præsenterer kunst og kunsthåndværk af høj kvalitet indenfor malerier, keramik, granit, glas, træ, tørklæder, smykker, foto, grafik, pileflet, filt, sten, strik og meget mere. I løbet af weekenden afholdes der tre spændende kunstnerforedrag med Per Hillo og Kit Albiniussen om lørdagen og Anette Lynge om søndagen. Alle foredrag er gratis, når entréen til Art Market på 20 kr. er betalt. Der vil også være et stort lotteri med flotte gevinster leveret af udstillerne.

Gerlev åbner en café på Art Market, hvor gæster kan købe frokost, samt kage, kaffe, snacks og sodavand. I caféen underholdes med musik og sang ved Lars Kristian Sørensen. Gæster – både børn og voksne – har mulighed for at besøge Gerlevs Legepark i løbet af weekenden og lege lidt før eller efter de kigger på kunst. Kunsttalentklasserne fra Skælskør Skole kommer også og viser, hvilke muligheder skolen kan tilbyde unge, som vil forfølge deres talent inden for de kunstneriske fag i folkeskoleregi – sang/musik og kunst/design.

Besøg foreningens hjemmeside på www.artmarket.nu, hvor alle udstillere, foredragsholdere og aktiviteter bliver præsenteret.

SAMARBEJDE MELLEM ART MARKET OG GERLEV

Det er første gang, at Art Market holdes på Gerlev. Det sker i et samarbejde – der forhåbentligt kan vokse og udvikles i de kommende år. Ønsket er, at Gerlevs elever fremover skal være en større del af arrangementet, men grundet corona holdes eleverne i år adskilt fra gæsterne.

Som højskole og kulturinstitution betyder det utrolig meget for os, at bringe en lokal kulturbegivenhed til Gerlev. Vi glæder os til at lægge hus til en spændende weekend og er glade for at kunne være med til at kaste lys på lokale kunstnere. Vi håber, at samarbejdet med Art Market kan fortsætte og udvikle sig over de næste år. Det flugter med vores visioner om, at kunst og kultur skal fylde mere på Gerlev – både for vores elever og for andre omkring os.” – siger Tania Dethlefsen, forstander på Gerlev.

ART MARKETS HISTORIE

Siden 2014 har det årlige Art Market været afholdt hos St. Galla i Hejninge, og et tilbageblik viser, at der er sket en pæn udvikling i antallet af udstillere, gæster og aktiviteter. I 2014 var der 29 udstillere og ca. 1000 gæster. I 2015 var det for første gang et telt med kreative aktiviteter for børn, dertil musik og sang i caféen ved Lars Kristian Sørensen, som har været med lige siden. I 2017 kom Lotteriteltet til verden, hvor man kan vinde flot kunst og kunsthåndværk leveret af de enkelte udstillere. Kulturteltet blev en realitet i 2018, hvor der hvert år afholdes 4 spændende foredrag med kunstnere, som fortæller om deres arbejde med kunsten. I 2019, som var sidste gang Art Market blev afholdt, var antallet af gæster tredoblet. 

SÆRLIGE RAMMER UNDER CORONA

Tidligere har Art Market haft op mod 3000 gæster på en weekend. I år er truffet beslutning om, at der max må være 500 gæster af gangen. Det vil blive kontrolleret via billetsalget. Samtidig er der blevet udviklet en fælles sundhedsplan, der lever op til gældende retningslinjer. I år opsættes som noget særligt skillevægge mellem hver anden stand, så gæster ikke længere kan gå fra stand til stand, hvilket giver bedre overblik over antallet af gæster i de enkelte stande. Ved foredragene, der foregår indenfor, er der krav om coronapas og mundbind.

Kontakt os med spørgsmål, bestillinger eller andet