Skriv Ring
March 15, 2022

legeinstruktørdag: SOM SKUDT AFSTED MED EN KATAPULT

Lørdag den 12. marts skød Gerlev Center for Leg & Bevægelse sæsonen i gang sammen med 15 freelance legeinstruktører, der træder til, når aktiviteterne er på sit højeste i forår og sommermånederne.

Eleverne vender tilbage 

De tidligere elever fra Gerlev Idrætshøjskole og andre unge, som har glæden ved leg og bevægelse til fælles, blev for første gang samlet til Legeinstruktørdagen, der indleder en ny tradition på Gerlev. Instruktørerne supplerer de fastansatte medarbejdere i Gerlev Center for Leg & Bevægelse i de mange aktiviteter i højsæsonen på skoler, institutioner og virksomheder.

Èn af dem er Thorleif Høj Nissen, tidligere Gerlev’er og kandidatstuderende på SDU i Idræt og sundhed. Han deltog på Legeinstruktørdagen og glæder sig over at møde legeglade kolleger:

”Det var fedt at mærke legelysten og fællesskabet blandt os, der gerne vil arbejde for en god legekultur i Danmark. Vi arbejder ofte hver for sig, så det var rigtig godt at møde kolleger og få inspiration fra hinanden, nu hvor vi står overfor en ny sæson,” siger han.

LegelaboratorieT 

Ud over at få inspiration til nye lege og få genopfrisket det faglige ståsted om legens kvaliteter, gik deltagerne i Legelaboratoriet, hvor de sammen vil udvikle nye måder at lege på. På dagen opfandt deltagerne forskellige bud på en katapult. Og helt i Gerlevs ånd om præstationsfri leg var der klapsalver til mesterværkerne, uanset hvor langt opfindelserne rent faktisk kunne skyde ærteposerne afsted.

Legen er en faglighed – et håndværk, der skal mestres, mener Thorleif Høj Nissen:

”Det kræver evner at kunne igangsætte en leg, at kunne bygge den op og mærke gruppens energi undervejs og justere, hvis energien er for høj eller lav. Vi skal også have for øje, om en børnegruppe har godt af et narrativ omkring legen – og med de unge skal vi helst kalde det ”bevægelse”, fordi leg lyder for barnligt for dem.”

Legeinstruktørerne har typisk haft Leg og formidling på skemaet på Gerlev Idrætshøjskole og/eller studerer idræt eller lignende. De arbejder i alle projekter tilknyttet Gerlev Center for Leg & Bevægelse på freelancebasis.

Kontakt os med spørgsmål, bestillinger eller andet