Skriv Ring
februar 18, 2021

Leg med hjemmelavede spil i vinterferien!

Nu i vinterferien er der rig mulighed for at lege, spille og hygge sig med familien derhjemme – men hvad skal I lave? Vi guider jer til hvordan I selv kan lave nogle sjove varianter af et par legeklassikere helt tilbage fra dengang oldemor var dreng. I skal ikke bruge andet til legene end hvad I kan finde i hjemmet – for i gamle dage havde man jo ikke andet! Og det er faktisk i sig selv ret sjovt og charmerende.

To klassiske keglespil – lav dem selv!

Det er helt vildt hyggeligt at spille sammen – og endnu hyggeligere, når man selv har lavet spillet! Vi har lavet en guide til hvordan I sammen i familien kan prøve kræfter med to klassiske keglespil Fem på stribe og Max. 24 point. Alt I skal bruge er nogle tomme plastikflasker et par småting som I helt sikkert kan finde derhjemme. Spillene fungerer glimrende både udendørs og indendørs, så de er også oplagte til de dage, hvor vejret ikke er helt så inspirerende – vi har selv spillet dem hjemme på køkkengulvet. 🙂
Download legebeskrivelserne her:

PDF: Keglespil – Max. 24 point (2-5 deltagere)
PDF: Keglespil – Fem på stribe (2-5 deltagere)

De to keglespil er baseret på historiske lege, fra en tid hvor underholdning var noget man selv var nødt til at finde på, med hvad end man lige havde ved hånden af ting man kunne bruge til leg. Mange af de spil som folk igennem tiderne har fundet på hjemme på gårdene, er blevet glemt igen lige så hurtigt som de opstod – men de sjoveste lege og spil, hvor man kunne man få timevis til at gå med at udfordre hinanden, er levet videre år efter år, fordi de er blevet ved med at være sjove. Og det er disse to keglespil glimrende eksempler på! Prøv dem selv, og oplev hvorfor disse spil har kunnet underholde mennesker i mere end 150 år.

Familielege til stuegulvet

Hvis I er mere til fysiske lege, har vi også lavet en herlig samling med 12 gode familielege, som er perfekte til at tumle rundt med på stuegulvet, eller måske lege ude i haven eller gården, hvis solen skulle titte frem i løbet af ferien. Legene er forklaret i simpel tekst og med en tydelig illustration som gør det let at komme i gang med at lege. Så hvad siger I til at lege Markus & Lucas, Svingfigur, Fød en Bjørn eller Nappe Grydelåg?

I kan finde alle beskrivelserne af familielegene på Levende Legekulturs hjemmeside HER.

God fornøjelse, og rigtig god vinterferie!

Kontakt os med spørgsmål, bestillinger eller andet