June 28, 2022

Gerlevs Legefestival var en succes

”Vi ser børn, unge og borgere med udviklingshandicap, der ikke altid har været vant til at lege med hinanden. Vi ser grin og fnis. Vi ser glæde”. Uge 23 stod i legens tegn på Gerlev, hvor mere end 1000 mennesker i alle aldre legede med.

Åh, Susan Himmelblå

“Ved du, hva’ jeg tænker på? Hvis jeg ku’…”

Onsdag den 8. juni åbnede Legefestivalen anno 2022, da en busfuld af borgere med udviklingshandicap gik igennem Legefestivals-ballonportalen, og med stor entusiasme og glæde sang med ‘Susan Himmelblå’. 

Der blev leget “kæmpe-klim-dask”-leg, hvor over 100 deltog. Og her var kørestol altså ikke en hindring. Herefter blev der leget i forskellige grupper – og som en medarbejder fra Center for specialpædagogik i Vordingborg udtalte, så var det hele et fantastisk arrangement. Hun fremhævede specielt Nikolaj Nilsson, som var deres legeinstruktør: 

“Han levede sig virkelig ind i sin opgave som instruktør, og kunne huske alle borgernes navne – alle borgerne elskede virkelig at være med på dagen.”

High fives, glædeshvin og nypoppede popcorn

Om torsdagen blev parken fyldt med over 250 forventningsfulde børnehave-, vuggestue- og dagplejebørn, som selvfølgelig lagde ud med at high five alle ballonerne ved indgangen – og ellers gav den fuld gas i legene. 

Højskoleelever og legeinstruktører havde planlagt legene, og der blev lært en masse nye lege. Samtidig fik højskoleeleverne brugt deres læring fra studiefaget “Leg og formidling” på “rigtige” børn. Overalt var der glædeshvin, grin og masser af leg og tumult. Blå nypoppede popcorn satte prikken over i’et – og heldigvis vil både børn og pædagoger meget gerne komme igen til næste år.

Leg, leg og leg - og besøg fra borgmesteren

Fredag havde parken besøge af hele Hashøjskolen fra 0.-6. klasse og af tre 9. klasser fra Antvorskov skole. Også her havde højskoleelever en helt central rolle i programmet, da de på faget “Leg og formidling”, som tidligere nævnt, havde arbejdet frem mod at skulle lege med hele skoleklasser. En opgave de løste til stor glæde for de begejstrede børn.

I løbet af dagen kom borgmester i Slagelse Kommune, Knud Vincents (V), på besøg, og han fik set, hvordan det ser ud, når børn leger og nyder legens mange kvaliteter.

Og så blev dagen foreviget af en filmende drone, som alle var meget interesseret i at vinke til. Vi glæder os til at dele den færdige film med jer.

En lørdag med åbent for alle

Lørdag var der åbent for alle, hvor personer i alle aldre lagde vejen forbi Gerlev Legepark. Både børn, voksne og bedsteforældre syntes, at arrangementet var skønt med nogle fantastiske rammer, der virkelig også tog sig ud fra sin allerbedste side i solskinnet.

Med var også SVØM Slagelse/Korsør, der stod ved Gerlevs egen vandrutchebane og sørgede for glideture til børn og voksne i alle aldre.

I caféen blev der langet grillpølser, is, sodavand og slik over disken i en rasende fart – og popcornmaskinen måtte da også melde udsolgt.

Lørdag var også omkring 70 forældre og børn fra projekt ‘HippHopp Plus’, som afholdte deres store legedagsafslutning.

Gennem et samarbejde mellem Gerlevs projekt “Moving Youth” og Røde Kors’ projekt “On The Move”, som begge er finansieret af Novo Nordisk Fonden, blev familier fra både asylcenter Jelling og Aunstrup inviteret – og de havde en fantastisk dag i Legeparken.

Legefestivalen er kommet for at blive. Næste år satser vi på at udvide den til at omfatte endnu flere målgrupper og projektpartnere.

Kontakt os med spørgsmål, bestillinger eller andet