Skriv Ring
May 17, 2022

gerlev sætter leg og bevægelse til debat på folkemødet

Gerlev Center for Leg & Bevægelse er tovholder på to debatter til Folkemødet, som foregår i Allinge på Bornholm den 16. til 19. juni. Vi holder til ved Børne- og Ungescenen (J32), som ligger ved Kæmpestranden (J).  

Begge debatter tager udgangspunkt i børn og unge – og deres ret til at sætte ord på de glæder, udfordringer og problemer, de oplever. 

Præstationsfri og inkluderende leg

Den første debat hedder “De unge har krav på en ny bevægelseskultur” og sætter fokus på, hvordan man kan udvikle en bevægelseskultur som er sjov, præstationsfri og inkluderende, så alle børn og unge får lyst til at bevæge sig og kan indgå i et fællesskab. 

Inden debatten skal udskolingselever fra en af de lokale skoler deltage i et bevægelseslaboratorium, hvor de er med til at udvikle motiverende bevægelsesaktiviteter og sætte ord på, hvordan de oplever dem.

Risky Ruth får verdenspremiere 

Debat nummer to hedder “Så kom dog ud og ud leg!”. Her præsenterer vi en (fiktiv) bevægelsespædagog, som hedder Risky Ruth. Hun er ekspert i at sætte lege i gang, hun elsker selv at indgå i legen, hun sætter sig selv på spil, skaber gode relationer til alle børn og hun bruger legen som sit vigtigste pædagogiske redskab. 

Hvorfor er der ikke flere af hendes slags, når en stor del af de mindste børn har en dårlig motorik og trivsel? Inden debatten spørger vi de lokale børn, om de kender en, der minder om Risky Ruth – og vi inviterer dem til at beskrive, hvordan de synes, at en legesyg voksen skal være.

Sofie Linde indtager Folkemødets nye Børne- og Ungescene   

Til at styre Børne- og Ungescenens debatter, kommer en erfaren vært, som er god til at være i øjenhøjde med både børn og unge. 

– Vi glæder os til at samarbejde med Sofie Linde, fordi vi tror på, at hun kan folde debatterne ud på en nærværende og uhøjtidelig måde, siger Frank Lambert, projektleder i Gerlev Center for Leg & Bevægelse. 

Du kan læse hele nyheden om Sofie Lindes værtskab og den nye Børne- og Ungescene her

Hoved, hjerte og krop – legens kvaliteter

Børne- og Ungescenen bliver bygget på det område, der hedder Kæmpestranden. Her bliver der plads til både en scene og et område til leg og bevægelse. 

Scenen åbner torsdag og lukker først igen søndag. Gerlev er med hele vejen og vil mellem de fleste debatter skabe et legefyldt område foran scenen, hvor publikum bliver inviteret med ind i en legende og kropslig refleksion. 

– Vi kommer til at lave lege og bevægelsesaktiviteter, som understøtter debatterne – og som giver en sansemæssig forståelse af de emner, der bliver drøftet, siger Frank Lambert, projektleder i Gerlev Center for Leg & Bevægelse.

Legeskibet hejser flaget for en levende legekultur

Hvis man vil have en pause fra debatterne, kan man besøge Legeskibet. Gerlev kommer nemlig sejlende til Folkemødet i skonnerten Lilla Dan. 

Gerlevs nye forstander Frederik Ullerup hejser Legeskibets flag og inviterer børn og unge med ombord. Når vi sejler rundt med Legeskibet, drøfter vi, hvordan man skaber en levende legekultur, og vi lytter til de unges synspunkter og ideer. 

Hvis du skal på folkemødet, så kig forbi Børne- og Ungescenen (J32) eller besøg os på Legeskibet ved Allinge Havn (H1). Programmet er ved at være på plads og kan læses her.

Kontakt os med spørgsmål, bestillinger eller andet