drømmeskibet

- Leg på tværs af generationer

Drømmeskibet

Formål

Tag på eventyr med Drømmeskibet – M/S MUseet for Søfarts 400 m2 store maritime legeunivers
På Drømmeskibet kan hele familien være med!
Kravl ind i motorrummet og tjek om alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Kravl op i stævnen og hold øje med hajer og søuhyrer – eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens i navigerer efter stjernerne – besøg Drømmeskibet

Periode

Den 2. oktober 2018 åbnede Drømmeskibet på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Åbningen markerede et højdepunkt i et toårige samarbejde mellem Legeskibet og M/S Søfart, om i fællesskab at udvikle et magisk, maritimt univers, der kobler generationsmøder, maritim museumsformidling og leg. 

Aktiviteter

Gerlev Center for Leg & Bevægelses vigtigste bidrag til Drømmeskibet har været at konkretisere visionen, ønskerne og alle de løse idéer i et samlet forprojekt som blev udgangspunkt for designprocessen hos museet. De kom helt konkret til udtryk i legebetragtninger for Drømmeskibet, en række præmisser for indretningen samt et konkret sammenhængende forslag til Drømmeskibets udformning, som er virkeliggjort i dag.

Drømmeskibet, som er realiseret på baggrund af en samlet bevilling på 5,5 mio. kr. fra Nordea Fonden og Lauritzen Fonden, er det mest imponerende fysiske udtryk for Legeskibets mission om at inspirere til leg, fællesskab og dannelse i de danske havnebyer.

Centerchef Rasmus E. Casper

Projektleder

Rasmus Caspar

rasmus@gerlev.dk

+4521632048

Kontakt os med spørgsmål, bestillinger eller andet